De job van VA is een stabiele job en doorstaat turbulente tijden, dat heeft de recente coronacrisis nog maar eens bewezen. Weet je hoe dat komt?

Het werk van een virtueel assistent is zo uiteenlopend en gevarieerd wat maakt dat ze voor verschillende soorten ondernemers aan de slag kan gaan. Wordt bijvoorbeeld een bepaalde soort sector beïnvloed door één of andere crisis, dan zijn er nog een hoop andere sectoren, mét ondernemers, die niet onderhevig zullen zijn aan die bepaalde crisis.

Bovendien werkt een VA digitaal en kan er dus gewerkt worden voor ondernemers die zich eender waar in België of zelfs daarbuiten bevinden. Hierdoor zijn je opties als zelfstandig VA zoveel groter dan wanneer je zou werken als werknemer. 

De missie van een virtueel assistent is niet alleen het ondersteunen van ondernemers in hun randtaken, ze zijn vaak ook sparringpartner wat maakt dat ze de klant kunnen helpen om zich aan te passen aan turbulente en veranderende tijden…

Een VA werkt voor verschillende klanten tegelijkertijd. Stopt de samenwerking met 1 klant dan wil dat niet zeggen, in tegenstelling tot het werken als werknemer, dat je zonder werk komt te zitten. Je hebt namelijk nog steeds je werk voor de andere klanten. En zoals het eeuwenoude gezegde luidt: waar een deur sluit gaat een ander open.