Virtueel assistent is één van dé jobs van de toekomst. Ik leg je even uit waarom…

Virtueel werken zat vóór Covid19 reeds stevig in de lift en is nu wel bijna helemaal ingeburgerd!

Daarenboven groeit het aantal zelfstandig ondernemers élk jaar in België waardoor de behoefte aan mensen die deze ondernemers ondersteunen steeds groter wordt.

Ideaal dus voor ons Virtueel assistenten of voor diegenen die er nog aan twijfelen om de stap naar VA te zetten.

In Nederland moet je al lang niet meer uitleggen wat een VA is, daar werken reeds vele ondernemers met een VA maar zoals altijd hopt België weer een beetje achter ????

Wat ik heb ervaren is dat wanneer de kleine zelfstandige ondernemers voor het eerst kennismaken en gaan samenwerken met een VA, er een wereld voor hen opengaat en er een last van hun schouders valt.

Ze kunnen de randtaken doorschuiven aan hun VA, zodat ze zichzelf eindelijk weer kunnen gaan focussen op hun corebusiness (met groei als gevolg) én ze betalen enkel voor de tijd dat de VA effectief voor hen werkt.

Ikzelf werk al 10 jaar als VA en zag de behoefte naar virtuele ondersteuning bij Belgische ondernemers de afgelopen 2 jaar pas écht enorm stijgen.

En daarom ben ik al een jaar bezig met het opzetten van de Belgische Online Business Academy. Een online academie voor iedereen die zich wil omscholen tot virtueel assistent.

Niet alleen zag ik de vraag naar VA’s exponentieel stijgen de afgelopen 2 jaar, ik merkte ook op, in mijn omgeving alleen al, dat meer en meer mensen interesse toonden om gecoacht te worden in hun ondernemerschap naar VA.

Ik was niet heel slecht in wiskunde vroeger dus 1 plus 1 was snel opgeteld et voila!

Ik ben bijna klaar om mijn online deuren te openen…

Oh my god!