10 jaar geleden zette ik de stap naar het ondernemerschap, en 10 jaar later zette ik de stap om mijn online business academy te openen. En beide keren werd ik overvallen door twijfels…

????wat als ik het niet ga kunnen
????zit er eigenlijk in België wel iemand te wachten op een online cursus VA?
????hebben mensen intussen niet genoeg van online cursussen -?
????wat als mijn cursus niet goed genoeg is?
…en ga zo maar door.


Twijfels bij verandering zijn normaal en ok, maar vooral heel menselijk. Zorg er wel voor dat ze je niet gaan verlammen.

Intussen weet ik wat te doen om twijfels om te draaien. Kijk, zo werkt het, het is eigenlijk verbazend gemakkelijk!

????wat als ik het niet ga kunnen –> wat als ik de beste in mijn vak ben!
????zit er eigenlijk in België wel iemand te wachten op een online cursus VA –> Wat als mijn cursus super veel mensen gaat inspireren om te kiezen voor wat ze echt willen en zo de vrijheid kunnen creëren waarvan ze altijd gedroomd hebben?
????hebben mensen intussen niet genoeg van online cursussen –> wat als mensen het helemaal geweldig vinden om van thuis uit zich te kunnen omscholen tot VA!
????wat als mijn cursus niet goed genoeg is –> wat als mijn cursus wel kei goed is!
…en ga zo maar door.

Gedachten zijn maar gedachten en vaak ook gewoon fout. Als dat negatieve duiveltje op je schouder te veel tatert, duw hem dan weg en tover gewoon dat engeltje aan de andere kant tevoorschijn.

Kijk, het enige dat tussen jou en jouw dromen staat is je bereidheid stappen vooruit te zetten, zonder vooraf exact te weten wat de uitkomst zal zijn.