Het idee om te werken voor verschillende opdrachtgevers, op zelfstandige basis, van thuis uit en met flexibele werktijden trekt je aan, dat is zeker.

Toch is zelfstandige worden ook een klein beetje spannend niet waar?

Om je te helpen beslissen of werken als VA nu echt bij je past geef ik je graag het volgende mee om mee in overweging te nemen.

    VA = zelfstandig ondernemer = de verantwoordelijkheid ligt bij JOU

Zelfstandige zijn is niet hetzelfde als in loondienst werken. In loondienst bepaalt je baas wanneer je werkt, wat je doet, met wie je het doet en voor wie je het doet.

Als zelfstandige daarentegen ga JIJ je eigen klanten zoeken, JIJ gaat verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit die je levert, JIJ gaat ook de discipline moeten hebben om flexibele werktijden niet TE flexibel te maken (als je begrijpt wat ik bedoel ????).

Als zelfstandig ondernemer ben JIJ, en niet je baas, verantwoordelijk van begin tot einde. Geen vingers meer te wijzen naar collega’s als er iets verkeerd liep en ook je belastingen moet JIJ zelf op tijd betalen. ???? Jij bent baas van je eigen onderneming en dat brengt zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en discipline met zich mee!

Bezit jij die 3 kwaliteiten? Dan ben jij meer dan klaar om zelfstandig virtueel assistent te worden!

Maar om af te sluiten toch nog even dit meegeven (as a reminder) ????