We leven in een wereld waarin we steeds meer online doen. Of het nu gaat om winkelen, bankieren of sociale media, we moeten ontzettend veel wachtwoorden, pincodes en inloggegevens onthouden.

Het gebruik van één en hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts (of ál je accounts ????) is écht onveilig en het maken van unieke en sterke wachtwoorden is niet alleen tijdrovend maar hoe ga je ze allemaal onthouden?

Ergens opschrijven? En wat als je dan op locatie werkt en je bent je wachtwoorden-notitieboekje vergeten? ???? Ook niet handig.

Er is gelukkig een oplossing!

WACHTWOORDMANAGERS

Een wachtwoordmanager is een tool die al je wachtwoorden opslaat en beheert. In plaats van je wachtwoorden handmatig te onthouden of op te schrijven, slaat de manager al je wachtwoorden op in een beveiligde, versleutelde database.

Jij hoeft slechts één sterk wachtwoord te onthouden om toegang te krijgen tot de wachtwoordmanager én dus ook al je andere wachtwoorden.

Voordelen:

een wachtwoordmanager helpt je om sterke en unieke wachtwoorden te creëren voor elk van je online accounts
Met een wachtwoordmanager hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het onthouden van wachtwoorden. U hoeft slechts één sterk wachtwoord te onthouden om toegang te krijgen tot al uw wachtwoorden. Het is dus gemakkelijk.
Wachtwoordmanagers beschermen uw wachtwoorden met versleuteling en bieden extra beveiligingsfuncties, zoals autofill en twee-factor-authenticatie.
Sommige wachtwoordmanagers bieden de mogelijkheid om wachtwoorden veilig te delen met anderen.


Nadelen:

Je bent afhankelijk van de wachtwoordmanager voor toegang tot al uw wachtwoorden. Als u uw hoofdwachtwoord verliest of de wachtwoordmanager niet werkt, heeft u geen toegang tot uw wachtwoorden.
Aan sommige wachtwoordmanagers zijn kosten verbonden. Sommige wachtwoordmanagers zijn gratis, maar sommige bieden meer functies en vereisen daarom een abonnement.
Conclusie
Wachtwoordmanagers bieden vele voordelen, waaronder sterk wachtwoordbeveiliging, gemak en beveiliging. Hoewel er enkele nadelen zijn, voor mij wegen de voordelen zeker op.

Mij lijkt het dus goed om het gebruik van een wachtwoordmanager te gebruiken om je online beveiliging te verbeteren.

In de cursus leer je alles over online wachtwoordenmanagers maar ook over een heleboel andere tools die je best gebruikt als VA. Benieuwd wat je nog meer gaat leren?

Ja, ik wil graag weten wat de cursus voor VA’s inhoudt >>