‘Hard werken in het leven, dat is de enige manier om iets te bereiken’. Dat is wat onze grootouders deden. Hard werken, lange dagen, 6 dagen op 7, enkel op zondag was rustdag en gingen ze naar de kerk.

Die mindset gaven onze grootouders door aan onze ouders en zij gaven dat op hun beurt weer door aan ons.

Maar ik wilde dat helemaal niet… Ik wilde zeker wel hard werken maar ik wilde vooral iets doen wat ik graag deed. En ik wilde helemaal niet klokje rond werken later. Ik wilde vooral genieten van het leven. En ik was niet de enige…

Met de evolutie naar de Nieuwe Tijd (ergens eind jaren 70) is er een nieuw en ander bewustzijn gekomen.

???????????????? ???????????????????????? ???????????????? ???????????????? ????????????????????????.

Niet alles draait nog om hard werken, en geld en status. Nee, werken mag ook plezant zijn, je mag er gelukkig van worden en je mag het ook echt belangrijk vinden om vrije tijd te hebben. Genieten mag. En genieten tijdens het werk al helemaal!