In september begon mijn zoon aan zijn eerste jaar op de middelbare school, en nu, na drie maanden, is hij nog steeds de enige jongen in een klas vol meisjes. In het begin vond hij dat prima, maar na verloop van tijd besefte hij dat constant in de schijnwerpers staan niet altijd even leuk is. Bovendien miste hij stiekem wel wat mannelijke ‘vibes’.

Een paar dagen geleden hadden we er een gesprek over. Ik vroeg hem: “Heb je spijt van je keuze?” Zonder aarzelen antwoordde hij volmondig NEE.

Dat bracht me aan het denken. Zijn vastberadenheid om bij zijn keuze te blijven, ondanks de uitdagingen, is een waardevolle les in volmondig kiezen. En dat geldt niet alleen voor school, maar ook voor alle andere keuzes in het leven.

Neem bijvoorbeeld jouw idee om virtueel assistent te worden.

Stel je voor, je duikt in de wereld van virtuele assistentie. Het kan voelen als een sprong in het diepe, vergelijkbaar met mijn zoon tussen al die meisjes. In het begin lijkt alles nieuw en anders. Ja, je komt uitdagingen tegen die je niet had zien aankomen.

Vergeet daarbij niet je “WAAROM” in het oog te houden. Waarom kies je voor een carrière als zelfstandig ondernemer? Wat drijft je? Een betere werk-leven balans? Meer vrijheid? Je eigen baas zijn?

Midden in die keuze, in elke keuze, ligt je “WAAROM”, de kernreden voor wat je doet of wilt gaan doen. Het is als een kompas dat je de weg wijst, zelfs als de golven wild lijken. Het vermogen om koppig “nee” te zeggen tegen twijfels en toch te kiezen voor wat je écht wilt, zelfs als het niet altijd vanzelf gaat, dat is goud waard. Het maakt niet alleen goede ondernemers, maar ook stevige doorzetters.

Het leven is misschien geen perfect geoliede machine, maar het is de moeite waard om doorheen te gaan. We groeien, leren en evolueren met elke stap die we zetten.

Als je nog vragen hebt over het werken als virtueel assistent, aarzel dan niet om met me in gesprek te gaan. Wat zijn je twijfels? Waarom heb je nog niet volmondig ja gezegd? Ik hoor het graag. Samen kunnen we ontdekken of deze weg ook de jouwe is.

info@onlinebusinessacademy.be