Als VA coach zie ik aspirant-virtuele assistenten vaak gestrest zijn omdat ze niet weten waar ze klanten gaan vinden en of ze wel verkoopbare vaardigheden hebben die ze kunnen inzetten.

Ik help je graag op weg met een overzicht aan de 7 meest gevraagde VA – services in 2023:

  1. Customer Service en Inbox-beheer
  2. Social Media Manager
  3. Boekhouding
  4. Funnel-expert
  5. Websitebeheer
  6. SEO
  7. Copywriting

CUSTOMER SERVICE EN INBOXBEHEER

Je moet klanten geven wat ze willen, en dit is wat ondernemers het vaakst zoeken: hulp bij hun klantenservice en inbox-beheer.

Klinkt logisch toch?

Als een ondernemer het te druk heeft, wat is dan het allereerste dat hij wil uitbesteden?

De dingen die al hun tijd in beslag nemen, nietwaar?

Inbox-beheer is daarom vaak één van de eerste taken die wordt uitbesteed.

SOCIAL MEDIA MANAGER

Je zal niet veel ondernemers vinden die geen social media account hebben tegenwoordig. Toch neemt het ontzettend veel tijd in beslag om zichtbaar te zijn op al de verschillende kanalen die er intussen zijn. Vaak is het tijd die ondernemers niet willen besteden, of gewoonweg niet hebben.
Als social media manager / beheerder, soms ook wel contentspecialist genoemd, ben je verantwoordelijk voor het beheren van de social media accounts van een onderneming. Je stelt een contentstrategie op voor social media binnen de organisatie, maakt social media accounts aan op de relevante kanalen en je gaat content opmaken en inplannen.

BOEKHOUDING

Het merendeel van de ondernemers heeft een boekhouder maar de voorbereiding van je boekhouding zoals het opmaken van offertes, voorbereiden en versturen van facturen en verzamelen van de kostenfacturen zijn zaken die heel vaak worden uitbesteed aan een Virtueel Assistent.

FUNNEL EXPERT

Het aantal ondernemers die willen gebruik maken van funnels in hun online marketing groeit als een sneltrein. Corona heeft hier zeker een grote invloed op gehad want meer en meer ondernemers beseffen dat het aanbieden van online cursussen of online coaching bijvoorbeeld zeer lucratief kan zijn. Funnels en emailmarketing zijn dan ook een uitstekende manier van marketing voor ondernemers die iets willen verkopen.

Het inzetten van funnels echter is een expertise, dus veel ondernemers zoeken hier dan ook hulp bij.

Heb jij interesse om expert te worden in het bouwen van funnels, dan heb je gegarandeerd werk als VA!

WEBSITEBEHEER EN ONDERHOUD

Deze service is goed voor de techneuten onder de VA’s. De behoefte aan technische VA’s is enorm groot momenteel.

Ik zie meer en meer technische VA’s die maandelijkse website-onderhoudspakketten aanbieden waarbij ze oa. back-ups uitvoeren, plug-ins bijwerken en de snelheid van de website garanderen enz.

SEO EXPERT

Bovenaan komen te staan in de zoekresultaten, het is de grote wens van elke ondernemer. Door het gebruik van de juiste keywoorden op een website zal deze beter ranken op Google. Wanneer je als VA deze vaardigheid kan aanbieden dan zal je gegarandeerd goed je kost kunnen verdienen want het is een expertise waar veel vraag naar is en waar goed voor betaald wordt!

COPYWRITING

Hou jij van schrijven en vloeien de teksten vlotjes uit je pen? Wel dan is deze vaardigheid zeker een die jij als VA kan gaan aanbieden en waar je een hoger tarief voor kan vragen als voor je algemene administratieve diensten. Er is grote vraag naar VA’s die lucratieve verkooppagina’s kunnen opstellen, maar ook emails en blogs voor op de website! Wanneer je je copywriting skill kan combineren met je SEO expertise dan heb jij al helemaal een topservice aan te bieden als VA!

Hopelijk heb ik je weer wat kunnen inspireren vandaag en kan je hierna wat meer een idee vormen van welke service je als VA wil gaan aanbieden! Je leert er trouwens alles over in de cursus ‘JE EIGEN ONLINE ONDERNEMING ALS SUCCESVOL VA’.