Ben je het ook niet een klein beetje beu? Dat ‘ergens’ op de bedrijfsladder bengelen wanneer je in dienstverband werkt? De strakke regels, altijd maar die ‘9-to-5’ en je bazen die maar orders blijven afvuren? Wel, als Virtueel Assistent (VA) kan ik je vertellen: het kan anders, veel plezieriger en zonder hiërarchische spelletjes.

Het grote verschil begint bij het feit dat je als VA zelf de touwtjes in handen hebt.

Wanneer je als werknemer werkt is hiërarchie normaal, een vast onderdeel. Een vaststaand feit, net zoals… de rommel in je handtas 🙂
Als VA hoef je die rommel en hiërarchie niet met je mee te slepen. Je bent jouw eigen baas. En je klant? Die is eerder je partner in crime dan de kapitein op het schip.

Klinkt toch al een stuk beter niet?

Nu vind ik persoonlijk dat het woord ‘Assistent’ niet helemaal recht doet aan de kracht en het initiatief dat je als VA inbrengt. Het suggereert een louter ondersteunende rol, terwijl je in werkelijkheid een volwaardige ondernemer bent.

Af en toe denk ik wel eens na over wat nu een betere benaming zou kunnen zijn.
Verder dan ondernemingsparter of virtuele business partner kom ik voorlopig niet maar deze termen benadrukken tenminste wel de wederzijde betrokkenheid en gelijkwaardigheid. Het draait als VA namelijk niet alleen om assisteren; het gaat om het gezamenlijk bereiken van doelen.

Mocht jij trouwens creatiever uit de hoek kunnen komen in verband met een leuke nieuwe naam voor VA’s, ik ben heel benieuwd.

Als je nu denkt: “Hey, dat Va-schap klikt als iets waar ik meer van wil weten!” dan heb ik goed nieuws. Op 19 maart starten we weer met een nieuwe lichting aan mijn online opleiding en er zijn nog plekjes. In de opleiding leer ik je alles wat je nodig hebt om succesvol te starten als virtueel assistent.

En euh… geen zorgen, in de opleiding geldt geen hiërarchie, wel plezier, openheid en een omgeving waar je samen met 9 anderen gaat groeien en leren.

Inschrijven kan via onderstaande link:

http://backup.onlinebusinessacademy.be/de-opleiding/